Hozzávalók |
Mennyiség |
Vaj |
12,5 g |
Méz |
10 g |
Tojás |
10 g |
Zabpehely |
12,5 g |
Finomliszt |
20 g |
Vaníliás cukor |
0,5 teáskanál |
Sütőpor |
1 kávéskanál |
Alma |
50 g |
Fahéj |
Ízlés szerint |
Elkészítés:
-
A meghámozott almát lereszeljük, zabpelyhet összetörjük. A vajat a mézzel habosra keverjük.
-
A hozzávalókat összekeverjük, a tepsit sütőpapírral kibéleljük, és rákanalazzuk a halmokat. A kezünkkel eligazgatjuk őket. Ha az összedolgozott tésztát hűvös helyen hagyjuk kicsit állni, utána könnyebben lehet a kezünkkel formálni, nem ragad majd annyira.
-
A tetejüket megszórjuk fahéjjal. Előmelegített sütőben megsütjük a kekszeket
Energia: 270,8 kcal, Fehérje: 5,9 g, Zsír: 12,22 g, Szénhidrát: 33,8 g
(kép forrás:www.akitchenaddiction.com)