Hozzávalók

Mennyiség

Vaj

12,5 g

Méz

10 g

Tojás

10 g

Zabpehely

12,5 g

Finomliszt

20 g

Vaníliás cukor

0,5 teáskanál

Sütőpor

1 kávéskanál

Alma

50 g

Fahéj

Ízlés szerint

Elkészítés:

 

  1. A meghámozott almát lereszeljük, zabpelyhet összetörjük. A vajat a mézzel habosra keverjük.

  2. A hozzávalókat összekeverjük, a tepsit sütőpapírral kibéleljük, és rákanalazzuk a halmokat. A kezünkkel eligazgatjuk őket. Ha az összedolgozott tésztát hűvös helyen hagyjuk kicsit állni, utána könnyebben lehet a kezünkkel formálni, nem ragad majd annyira.

  3. A tetejüket megszórjuk fahéjjal. Előmelegített sütőben megsütjük a kekszeket

Energia: 270,8 kcal, Fehérje: 5,9 g, Zsír: 12,22 g, Szénhidrát: 33,8 g

 

(kép forrás:www.akitchenaddiction.com)