| 
				 Hozzávalók  | 
			
				 Mennyiség  | 
		
| 
				 Vaj  | 
			
				 12,5 g  | 
		
| 
				 Méz  | 
			
				 10 g  | 
		
| 
				 Tojás  | 
			
				 10 g  | 
		
| 
				 Zabpehely  | 
			
				 12,5 g  | 
		
| 
				 Finomliszt  | 
			
				 20 g  | 
		
| 
				 Vaníliás cukor  | 
			
				 0,5 teáskanál  | 
		
| 
				 Sütőpor  | 
			
				 1 kávéskanál  | 
		
| 
				 Alma  | 
			
				 50 g  | 
		
| 
				 Fahéj  | 
			
				 Ízlés szerint  | 
		
Elkészítés:
- 
		
A meghámozott almát lereszeljük, zabpelyhet összetörjük. A vajat a mézzel habosra keverjük.
 - 
		
A hozzávalókat összekeverjük, a tepsit sütőpapírral kibéleljük, és rákanalazzuk a halmokat. A kezünkkel eligazgatjuk őket. Ha az összedolgozott tésztát hűvös helyen hagyjuk kicsit állni, utána könnyebben lehet a kezünkkel formálni, nem ragad majd annyira.
 - 
		
A tetejüket megszórjuk fahéjjal. Előmelegített sütőben megsütjük a kekszeket
 
Energia: 270,8 kcal, Fehérje: 5,9 g, Zsír: 12,22 g, Szénhidrát: 33,8 g
(kép forrás:www.akitchenaddiction.com)




