Hozzávalók |
Mennyiség |
Sertés rövidkaraj |
150 g |
Paradicsomlé |
50 g |
Trappista sajt |
20 g |
Olívaolaj |
1 kávéskanál |
Finomliszt |
1 kávéskanál |
Vaj |
1 kávéskanál |
Fokhagyma |
Fél kávéskanál |
Bors |
Ízlés szerint |
Só |
Ízlés szerint |
Elkészítés:
-
A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és lisztben megforgatjuk.
-
A Felhevített vaj és olívaolaj keverékén 3-4 gerezd durvára reszelt fokhagymával a hússzeleteket átsütjük. Ha a húsok átsültek, kivesszük őket a serpenyőből, és a visszamaradt olajos-vajas-fokhagymás keverékhez hozzáadjuk a paradicsomlevet, amit kb. 10 percen keresztül közepes lángon folyamatosan kevergetve besűrítünk.
-
Mikor a paradicsomlé már eléri a sűrű, szószszerű állagot, visszahelyezzük a husikat a serpenyőbe, és a szeletekre rászórjuk a reszelt sajtot és megsütjük.
Energia: 479 kcal, Fehérje: 26,91 g, Zsír: 39,49 g, Szénhidrát: 3,42 g
(kép forrása:www.kerrygoldusa.com)