Hozzávalók |
Mennyiség |
Csirkemáj |
35 g |
Vöröshagyma |
10 g |
Fokhagyma |
2 g |
Vaj |
10 g |
Majoranna |
Fél kávéskanál |
Petrezselyem |
Fél kávéskanál |
Bors |
Ízlés szerint |
Só |
Ízlés szerint |
Elkészítés:
-
A vaj 2/3-át egy serpenyőben, kisebb lángon felolvasztjuk. A hagymát felszeleteljük, majd a vajban 5 percig sütjük.
-
Ezután hozzáadjuk a tisztított, mosott, majd lecsepegtetett májat. Fűszerezzük a borssal, majorannával, petrezselyemmel. Körülbelül 10-12 percig sütjük közepes lángon.
-
Csak az utolsó percekben adjuk hozzá a fokhagymát és a sót. Aprítógépben, turmixgépben vagy botmixerrel pürésítjük. Hűtjük!
-
A maradék vajat felolvasztjuk, majd egy kicsit hűlni hagyjuk. Porcelán vagy üveg tálba tesszük a pástétomot, majd az olvasztott vajjal meglocsoljuk a tetejét. Ezáltal tartósítjuk.
Energia: 120,7 kcal, Fehérje: 7,16 g, Zsír: 9,31 g, Szénhidrát: 1,93 g
(kép forrása:www.lovefood.com)