Hozzávalók

Mennyiség

Birsalma

50 g

Alma

25 g

Körte

25 g

Méz

1,5 evőkanál

Citrom

Fél karika

Finomliszt

1 teáskanál

Főzőtejszín

0,5 dl

Víz

250 ml

Fahéj

Ízlés szerint

Szegfűszeg

Ízlés szerint

Ízlés szerint

Vaníliás cukor

Elkészítés:

  1. A gyümölcsöket felkockázzuk, és a vízben a fűszerekkel, a citromkarikával, mézzel, pici sóval feltesszük főni.

  2. Körülbelül 5 percig főzzük, majd elkészítjük a habarást a lisztből és a tejszínből, a leveshez adjuk és összefőzzük.

  3. A gyümölcsből egy keveset kiveszünk, és összeturmixolunk, úgy tesszük vissza a levesbe, így még krémesebb állagot kapunk.

  4. Lehűtve tálaljuk.

Energia: 173,7 kcal, Fehérje: 2,85 g, Zsír: 8,68 g, Szénhidrát: 20,44 g

(kép forrása:www.myrecipes.com)