Hozzávalók |
Mennyiség |
Birsalma |
50 g |
Alma |
25 g |
Körte |
25 g |
Méz |
1,5 evőkanál |
Citrom |
Fél karika |
Finomliszt |
1 teáskanál |
Főzőtejszín |
0,5 dl |
Víz |
250 ml |
Fahéj |
Ízlés szerint |
Szegfűszeg |
Ízlés szerint |
Ízlés szerint |
Vaníliás cukor |
Elkészítés:
-
A gyümölcsöket felkockázzuk, és a vízben a fűszerekkel, a citromkarikával, mézzel, pici sóval feltesszük főni.
-
Körülbelül 5 percig főzzük, majd elkészítjük a habarást a lisztből és a tejszínből, a leveshez adjuk és összefőzzük.
-
A gyümölcsből egy keveset kiveszünk, és összeturmixolunk, úgy tesszük vissza a levesbe, így még krémesebb állagot kapunk.
-
Lehűtve tálaljuk.
Energia: 173,7 kcal, Fehérje: 2,85 g, Zsír: 8,68 g, Szénhidrát: 20,44 g
(kép forrása:www.myrecipes.com)