Hozzávalók

Mennyiség

Spárga

200 g

Durum liszt

10 g

Kókuszzsír

8 g

Tenkes sajt/zsírszegény sajt

20 g

Tej 0,1%

100 g

Szerecsendió

0,5 kávéskanál

Ízlés szerint

Bors

Ízlés szerint

Elkészítés:

1. A spárgát megmossuk, ha keményebb a vége levágjuk, megpucoljuk, majd enyhén megpároljuk.

2. A zsiradékot felhevítjük, majd a lisztet enyhén zsemleszínűre pirítjuk, majd a tejet felmelegítjük és óvatosan a keverékhez adjuk.

3. Az így elkészült mártást szerecsendióval, borssal és sóval ízesítjük, majd a spárgákra öntjük, a tetejét sajttal szórjuk.

4. Az elkészült ételt 10-15 percre a sütőbe tesszük.

Energia: 211,1 kcal, Fehérje: 13,89 g, Zsír: 10,02 g, Szénhidrát: 16,1 g

(kép forrása: www.closetcooking.com)