Hozzávalók |
Mennyiség |
Spárga |
200 g |
Durum liszt |
10 g |
Kókuszzsír |
8 g |
Tenkes sajt/zsírszegény sajt |
20 g |
Tej 0,1% |
100 g |
Szerecsendió |
0,5 kávéskanál |
Só |
Ízlés szerint |
Bors |
Ízlés szerint |
Elkészítés:
1. A spárgát megmossuk, ha keményebb a vége levágjuk, megpucoljuk, majd enyhén megpároljuk.
2. A zsiradékot felhevítjük, majd a lisztet enyhén zsemleszínűre pirítjuk, majd a tejet felmelegítjük és óvatosan a keverékhez adjuk.
3. Az így elkészült mártást szerecsendióval, borssal és sóval ízesítjük, majd a spárgákra öntjük, a tetejét sajttal szórjuk.
4. Az elkészült ételt 10-15 percre a sütőbe tesszük.
Energia: 211,1 kcal, Fehérje: 13,89 g, Zsír: 10,02 g, Szénhidrát: 16,1 g
(kép forrása: www.closetcooking.com)