Hozzávalók |
Mennyiség |
Kapor |
10 g |
Kókuszzsír |
7 g |
Liszt |
8 g |
Joghurt/Kefir |
20 g |
Tojássárgája |
1/3 darab |
Bors |
Ízlés szerint |
Só |
Ízlés szerint |
Elkészítés:
1. A kaprot alaposan megmossuk, majd apróra vágjuk. A kókuszzsírt egy lábosban felhevítjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a kaprot, 2-3 percig alacsony lángon pároljuk, hogy a kapor biztosan megpuhuljon.
2. A levest ezután felöntjük vízzel, ízesítjük sóval, borssal és 10 percig főzzük.
4. A tojássárgáját kikeverjük a joghurttal és kevergetés mellett a leveshez adjuk, kicsit összefőzzük.
Energia: 128,2 kcal, Fehérje: 2,98 g, Zsír: 9,48 g, Szénhidrát: 23,8 g
(kép forrása: www.noblepig.com)