Hozzávalók |
Mennyiség |
Pulykamell |
125 g |
Vöröshagyma |
25 g |
Tojás |
30 g |
Olívaolaj |
3 g |
Fokhagyma |
0,5 gerezd |
Zsemlemorzsa |
1 evőkanál |
Snidling |
Ízlés szerint |
Petrezselyem |
Ízlés szerint |
Bors |
1 kávéskanál |
Só |
1 kávéskanál |
Édes fűszerpaprika |
1 teáskanál |
Elkészítés:
1. A hagymát, a fokhagymát, a snidlinget, a petrezselyemlevelet megtisztítva apróra vágjuk vagy turmixoljuk.
2. A kapott masszát összekeverjük egy tálban a darált hússal, a tojásokkal, a zsemlemorzsával, a paprikákkal, a sóval és a borssal, jól összekeverjük.
3. Bevizezett kézzel korongokat formálunk belőle (kb. 1,5 centi vastag), és egy porcelántányéron gyűjtjük őket, hogy ne ragadjanak le annyira. Ha az olaj kellően meleg fémcsipesszel - zsemlemorzsába forgatás nélkül, belehelyezzük, és pirosra sütjük.
4. Mártogatóssal, illetve szinte bármilyen körettel lehet tálalni.
Energia: 245,8 kcal, Fehérje: 35,29 g, Zsír: 7,92 g, Szénhidrát: 7,99
kép forrása: www.dinner-mom.com