Hozzávalók

Mennyiség

Pulykamell

125 g

Vöröshagyma

25 g

Tojás

30 g

Olívaolaj

3 g

Fokhagyma

0,5 gerezd

Zsemlemorzsa

       1 evőkanál

Snidling

Ízlés szerint

Petrezselyem

Ízlés szerint

Bors

1 kávéskanál

1 kávéskanál

Édes fűszerpaprika

      1 teáskanál

Elkészítés:

1. A hagymát, a fokhagymát, a snidlinget, a petrezselyemlevelet megtisztítva apróra vágjuk vagy turmixoljuk.
2. A kapott masszát összekeverjük egy tálban a darált hússal, a tojásokkal, a zsemlemorzsával, a paprikákkal, a sóval és a borssal, jól összekeverjük.
3. Bevizezett kézzel korongokat formálunk belőle (kb. 1,5 centi vastag), és egy porcelántányéron gyűjtjük őket, hogy ne ragadjanak le annyira. Ha az olaj kellően meleg fémcsipesszel - zsemlemorzsába forgatás nélkül, belehelyezzük, és pirosra sütjük.
4. Mártogatóssal, illetve szinte bármilyen körettel lehet tálalni.
Energia: 245,8 kcal, Fehérje: 35,29 g, Zsír: 7,92 g, Szénhidrát: 7,99

kép forrása: www.dinner-mom.com