Hozzávalók |
Mennyiség |
Cékla |
100 g |
Vöröshagyma |
25 g |
Sárgarépa |
50 g |
Savanyú káposzta |
40 g |
Burgonya |
40 g |
Alaplé/Víz |
300 g |
Sűrített paradicsom |
7 g |
Olívaolaj |
3 g |
Fokhagyma |
0,25 gerezd |
Babérlevél |
0,25 levél |
Bors0,5 kávéskanál Cukor |
1 szem |
Só |
Ízlés szerint |
1. A sárgarépát és a céklát meghámozzuk, majd vékony hasábokra vágjuk, és félretesszük. Ha nagyon savanyú lenne a káposztánk, akkor kevés vízbe áztassuk be, majd jól nyomkodjuk ki!
2. Az olívaolajat egy nagy edényben felhevítjük, majd hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt fokhagymát, hagymát, sárgarépát, céklát. Babérlevéllel és egész fekete borssal fűszerezzük, és folyamatos kevergetés mellett 5-10 percig pirítjuk, amíg a zöldségek kicsit meg nem puhulnak és össze nem esnek.
3. Hozzáadjuk az alaplevet/a vizet és a sűrített paradicsomot, majd nagyra vesszük alatta a lángot, és felforraljuk. Ha felforrt, akkor alacsonyra vesszük a lángot, és másfél óráig lassan főzzük.
4. Másfél óra után hozzáadjuk a megtisztított és kockára vágott burgonyát, a cukrot és az összevágott savanyú káposztát, majd újabb fél órán át főzzük.
5. Az elkészült levest egy kanál tejföllel és összeaprított friss kaporral megszórva tálaljuk!
Energia: 138,2 kcal, Fehérje: 3,99 g, Zsír: 3,44 g, Szénhidrát: 22,15 g
kép forrása: www.greenkitchenstories.com