Hozzávalók

Mennyiség

Sütőtök

150 g

Vöröshagyma

25 g

Olívaolaj

1 evőkanál

Szerecsendió

Ízlés szerint

Gyömbér

Ízlés szerint

Zöldségalaplé/Víz

300 g

Bors

Ízlés szerint

Só 

Ízlés szerint

Elkészítés:

  1. A tököt megpucoljuk, a magos közepét kikaparjuk és körülbelül 2X2 cm-es darabokra vágjuk.

  2. Kevés olívaolajat öntünk a fazék aljára, felhevítjük, és rádobjuk a felkockázott hagymát. Nem kell nagyon apróra kockázni, mert a turmix úgyis felaprítja. Ha a hagyma üvegesre párolódott, rátesszük a tököt.

  3. A tököt kicsit átpároljuk, amikor elkezd puhulni, felöntjük sima vízzel vagy zöldségalaplével úgy, hogy nagyjából ellepje és sózzuk.

  4. 10-15 perc forrás után levesszük a tűzről, turmixgépbe tesszük, és pépesítjük, majd a végén ízlés szerint fűszerezzük borssal, szerecsendióval, gyömbérrel és cukorral.

Energia: 171,6 kcal, Fehérje: 2,55 g, Zsír: 5,91 g, Szénhidrát: 26,83 g