Hozzávalók |
Mennyiség |
Sütőtök |
150 g |
Vöröshagyma |
25 g |
Olívaolaj |
1 evőkanál |
Szerecsendió |
Ízlés szerint |
Gyömbér |
Ízlés szerint |
Zöldségalaplé/Víz |
300 g |
Bors |
Ízlés szerint |
Só |
Ízlés szerint |
Elkészítés:
-
A tököt megpucoljuk, a magos közepét kikaparjuk és körülbelül 2X2 cm-es darabokra vágjuk.
-
Kevés olívaolajat öntünk a fazék aljára, felhevítjük, és rádobjuk a felkockázott hagymát. Nem kell nagyon apróra kockázni, mert a turmix úgyis felaprítja. Ha a hagyma üvegesre párolódott, rátesszük a tököt.
-
A tököt kicsit átpároljuk, amikor elkezd puhulni, felöntjük sima vízzel vagy zöldségalaplével úgy, hogy nagyjából ellepje és sózzuk.
-
10-15 perc forrás után levesszük a tűzről, turmixgépbe tesszük, és pépesítjük, majd a végén ízlés szerint fűszerezzük borssal, szerecsendióval, gyömbérrel és cukorral.
Energia: 171,6 kcal, Fehérje: 2,55 g, Zsír: 5,91 g, Szénhidrát: 26,83 g