Hozzávalók Mennyiség
Vöröshagyma 25 g
Zellerszál 0,5 darab
Sárgarépa 100 g
Burgonya 30 g
Kakukkfű 1 teáskanál
Zöldségalaplé/Csontlé/Víz 300 g
Bors Ízlés szerint
Petrezselyemzöld Ízlés szerint

Elkészítés:
1. A hagymát felaprítjuk, a zellert felszeleteljük, a sárgarépát karikákra, a burgonyát kockákra vágjuk. A zöldségeket, a kakukkfüvet és az alaplevet/vizet egy lábasba tesszük, majd felforraljuk. A zöldségeket fedő alatt 25-30 percig puhára főzzük.
2. A levest ezután sóval és borssal ízesítjük, összeturmixoljuk és tálkákba merve, friss petrezselyemmel megszórva kínáljuk.
Energia: 69,8 kcal, Fehérje: 2,01 g, Zsír: 0,16 g, Szénhidrát: 10,28 g

Forrás: www.bbcgoodfood.com