Hozzávalók: |
Mennyiség: |
Félzsíros tehéntúró |
125 g |
Zabpehely |
25 g |
Tojás |
1 darab |
Zsemlemorzsa |
10 g |
Margarin |
5 g |
Tejföl 12% |
25 g |
Reszelt citromhéj |
Ízlés szerint |
Édesítőszer |
Ízlés szerint |
Elkészítés:
1. Az áttört túrót összekeverjük a zabpehellyel, a tojással, a reszelt citromhéjjal, és 2-3 csepp folyékony édesítőszerrel, majd félóráig pihentetjük. Vizes kézzel gombócokat formázunk, forrásban lévő sós vízben kifőzzük.
2. A zsemlemorzsát egy teflon serpenyőben enyhén megpirítjuk, a tűzről lehúzva hozzákeverjük a margarint, ebben forgatjuk meg a jól lecsurgatott gombócokat. Ha kész, lelocsoljuk a tejföllel, és ízlés szerint még édesíthetjük édesítőszerrel.
Energia: 437,8 Kcal, Fehérje: 30,9 g, Zsír: 21,6 g, Szénhidrát: 29,4 g
forrás: www.bbcgoodfood.com