Hozzávalók: |
Mennyiség: |
Rizsliszt |
60 g |
Kukoricaliszt |
60 g |
Napraforgóolaj (lehet sertés zsír is) |
20 g |
Tojás |
0,5 darab |
Cukor |
2 g |
Tej |
50 g |
Szezámmag |
25 g |
Élesztő |
5 g |
Elkészítés:
1. Az élesztőt a cukrozott tejben felfuttatjuk. Összekeverjük a rizs- és kukoricaliszttel, a tojás felével, sóval és annyi langyos tejjel, hogy nyújtható állagú masszát kapjunk. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőlapra tesszük, és meleg helyen 15-20 percig kelesztjük.
2. A tetejüket megkenjük felvert egész tojással. Rászórjuk a szezámmagot. Előmelegített forró sütőbe tesszük 5 percig, majd közepes hőmérsékleten pirosra sütjük.
Energia: 830,1 Kcal, Fehérje: 21,7 g, Zsír: 39 g, Szénhidrát 96,8 g
forrás: www.dreamstime.com