Hozzávalók:

Mennyiség:

Darált csirkemell filé (lehet sertés és marha is)

150 g

Darált zabpehely

25 g

Tojás

0,5 darab

Póréhagyma

0,25 darab

Paradicsom

20 g

Ízlés szerint

Bors

Ízlés szerint

Útifűmaghéj

0,5 evőkanál

Bazsalikom

2 levél

Majoranna

Ízlés szerint

Fokhagyma

      0,5 gerezd

Elkészítés:

1. A póréhagymát, bazsalikomot és a paradicsomot aprítsuk fel a fokhagymával együtt. A darált csirkehúst összekeverjük az összes hozzávalóval, majd hagyjuk állni 5 percet, hogy az útifűmaghéj kifejthesse hatását. Ezután sütőpapírral bélelt tepsire kis halmocskákat rakunk, majd lelapogatjuk őket. Előmelegített sütőben 170 fokon süssük 30-35 percig, a fasírt méretétől függően.
2. A saláta hozzávalóit felszeleteljük és összekeverjük, a kenyeret apró kockákra vágjuk és olaj hozzáadása nélkül serpenyőben megpirítjuk. Az zöldségeket és a kenyeret összekeverjük, tálaláskor olívaolajjal locsoljuk meg.
Húspogácsa - Energia: 306,6 Kcal, Fehérje: 44,1 g, Zsír: 5,7 g, Szénhidrát: 19,32 g
Saláta – Energia: 223Kcal, Fehérje: 7,8 g, Zsír: 7,8 g, Szénhidrát: 26,3 g

forrás: www.soupbelly.com