Hozzávalók: |
Mennyiség: |
Darált csirkemell filé (lehet sertés és marha is) |
150 g |
Darált zabpehely |
25 g |
Tojás |
0,5 darab |
Póréhagyma |
0,25 darab |
Paradicsom |
20 g |
Só |
Ízlés szerint |
Bors |
Ízlés szerint |
Útifűmaghéj |
0,5 evőkanál |
Bazsalikom |
2 levél |
Majoranna |
Ízlés szerint |
Fokhagyma |
0,5 gerezd |
Elkészítés:
1. A póréhagymát, bazsalikomot és a paradicsomot aprítsuk fel a fokhagymával együtt. A darált csirkehúst összekeverjük az összes hozzávalóval, majd hagyjuk állni 5 percet, hogy az útifűmaghéj kifejthesse hatását. Ezután sütőpapírral bélelt tepsire kis halmocskákat rakunk, majd lelapogatjuk őket. Előmelegített sütőben 170 fokon süssük 30-35 percig, a fasírt méretétől függően.
2. A saláta hozzávalóit felszeleteljük és összekeverjük, a kenyeret apró kockákra vágjuk és olaj hozzáadása nélkül serpenyőben megpirítjuk. Az zöldségeket és a kenyeret összekeverjük, tálaláskor olívaolajjal locsoljuk meg.
Húspogácsa - Energia: 306,6 Kcal, Fehérje: 44,1 g, Zsír: 5,7 g, Szénhidrát: 19,32 g
Saláta – Energia: 223Kcal, Fehérje: 7,8 g, Zsír: 7,8 g, Szénhidrát: 26,3 g
forrás: www.soupbelly.com