Hozzávalók: |
Mennyiség: |
Padlizsán |
100 g |
Cukkíni |
50 g |
Vöröshagyma |
50 g |
Paradicsom |
50 g |
Joghurt |
30 g |
Mozzarella sajt |
30 g |
Tojás |
½ darab |
Olívaolaj |
5 g |
Só |
Ízlés szerint |
Bors |
Ízlés szerint |
Bazsalikom |
Ízlés szerint |
Oregánó |
Ízlés szerint |
Elkészítés:
1. A padlizsánt és a hagymát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk. A cukkínit és a paradicsomot hámozás nélkül szeleteljük. Olíva olajat öntünk a tepsi vagy jénai aljába és egy réteg padlizsán, sózás, egy réteg cukkíni, sózás, egy réteg hagyma, egy réteg paradicsom, sózás. Fűszerezésként bazsalikomot, oregánót szórunk a rétegek tetejére, borsot darálunk rá.
2. Az összeállított étel tetejét kicsit lenyomkodjuk, a joghurtot elkeverjük a tojással és az étel tetejére öntjük, a mozzarellát szeletekre vágjuk és ráfektetjük a rakott zöldség tetejére. Előmelegített sütőben, közepes lángnál megsütjük.
Energia: 315 Kcal, Fehérje: 14,9 g, Zsír: 15,7 g, Szénhidrát: 27,9
forrás: www.doitdelicious.com