Hozzávalók: |
Mennyiség: |
Tök |
200 g |
Darált pulykahús (lehet sertés vagy marha is) |
100 g |
Kefir |
50 g |
Vöröshagyma |
50 g |
Zsemlemorzsa |
15 g |
Napraforgóolaj |
10 g |
Reszelt sajt |
10 g |
Só |
Ízlés szerint |
Bors |
Ízlés szerint |
Elkészítés:
1. A hagymát apró kockákra szeleteljük, és forró olajban üvegesre pároljuk. Beletesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, majd lassú lángon fedő alatt készre pároljuk. Ez idő alatt a tököket meghámozzuk. Hosszában félbevágjuk, és a közepét kanállal kikaparjuk: olyanok legyenek, mint egy csónak.
2. Egy nagy tepsit megszórunk zsemlemorzsával, és rátesszük a tököket. Ha kész a hús, hozzáöntjük a tejszínt, és kb. 5-10 percig főzzük. Ezzel megtöltjük a tököket, a tetejére pedig reszelt sajtot szórunk. Előmelegített sütőben megsütjük.
Energia: 403 Kcal , Fehérje: 28,8 g, Zsír: 18,3 g, Szénhidrát: 29,8 g
forrás: www.bbcgoodfood.com