Hozzávalók:

Mennyiség:

Cukkini

100 g

Vöröshagyma

50 g

Sárgarépa

50 g

Zeller

25 g

Káposzta

20 g

Zöldbab

20 g

Olivaolaj

7 g

Bazsalikom

1 csokor

Reszelt sajt

10 g

Paradicsomlé

100 g

2 kávéskanál

Bors

Ízlés szerint

Víz

500 g

Babérlevél

1 darab

Elkészítés:

1. Az olívaolajon megfonnyasztjuk a hagymát, beledobjuk a babérlevelet, a karikára vágott sárgarépát és a zellert, az egészet alaposan átforgatjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott új káposztát, keverünk rajta, majd felengedjük 0,5 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk.10-15 percig fedő alatt főzzük, majd beleöntjük a paradicsomlevet. A zöldbabot, majd körülbelül 10 perc után a cukkinit is a levesünkhöz adjuk, amit mérettől függően negyedbe vagy félbe vágunk, és felkarikázunk. 4-5 levél bazsalikomot is az ételbe teszünk.
2. Amikor a zöldségek megfőttek, de még nem estek szét elzárjuk a gázt. Tálaláskor sajtot (ha lehet parmezánt) reszelhetünk a leves tetejére, csipetnyi bazsalikommal megszórva szervírozzuk.
Energia: 306,21 Kcal, Fehérje: 11,97 g, Zsír: 11,62 g, Szénhidrát: 36,98 g

forrás: www.bbcgoodfood.com