Hozzávalók: |
Mennyiség: |
Cukkini |
100 g |
Vöröshagyma |
50 g |
Sárgarépa |
50 g |
Zeller |
25 g |
Káposzta |
20 g |
Zöldbab |
20 g |
Olivaolaj |
7 g |
Bazsalikom |
1 csokor |
Reszelt sajt |
10 g |
Paradicsomlé |
100 g |
Só |
2 kávéskanál |
Bors |
Ízlés szerint |
Víz |
500 g |
Babérlevél |
1 darab |
Elkészítés:
1. Az olívaolajon megfonnyasztjuk a hagymát, beledobjuk a babérlevelet, a karikára vágott sárgarépát és a zellert, az egészet alaposan átforgatjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott új káposztát, keverünk rajta, majd felengedjük 0,5 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk.10-15 percig fedő alatt főzzük, majd beleöntjük a paradicsomlevet. A zöldbabot, majd körülbelül 10 perc után a cukkinit is a levesünkhöz adjuk, amit mérettől függően negyedbe vagy félbe vágunk, és felkarikázunk. 4-5 levél bazsalikomot is az ételbe teszünk.
2. Amikor a zöldségek megfőttek, de még nem estek szét elzárjuk a gázt. Tálaláskor sajtot (ha lehet parmezánt) reszelhetünk a leves tetejére, csipetnyi bazsalikommal megszórva szervírozzuk.
Energia: 306,21 Kcal, Fehérje: 11,97 g, Zsír: 11,62 g, Szénhidrát: 36,98 g
forrás: www.bbcgoodfood.com