Hozzávalók Mennyiség
csirkecomb 100 g
narancs 50 g
mazsola 5 g
póréhagyma 10 g
margarin 8 g
liszt 7 g
tej 70 g
Elkészítés
A csirkecombot bazsalikommal, fehérborssal fűszerezzük, és felmelegített olajon mindkét oldalát átfuttatjuk. Hozzáadjuk a narancs és a mazsola felét, és kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. A margarint felmelegítjük, beletesszük a lisztet, és habzásig hevítjük. Forró tejjel felöntjük, és állandó keverés mellett besűrítjük. Ízesítjük reszelt narancshéjjal és a narancs levével. Belekeverjük a maradék mazsolát. A puhára párolt csirkét tűzálló tálba tesszük, rárakjuk a karikára vágott póréhagymát, ráöntjük az ízesített besamelt, és előmelegített sütőben átsütjük.
Energia: 295 kcal fehérje: 24,8 g zsír: 13,8 g szénhidrát 17,7 g