Hozzávalók Mennyiség
sóska friss
vagy mirelit 60 g
40 g
graham liszt 7 g
olaj 7 g
vöröshagyma 3 g
tejföl 20 g
cukor 6 g
graham zsemle 1 db


Elkészítés
1.) Ha friss sóskát használunk, akkor mosás, tisztítás után forrásban lévő sós vízbe tesszük és 3-5 percig benne hagyjuk. Szűrőlapáttal kiszedjük, majd turmixgépben pépesítjük (vagy szőrszitán áttörjük). Csontlével felöntjük. Tejfölből és graham lisztből habarást készítünk és állandó kevergetés közben a levest besűrítjük. Sóval és kevés cukorral ízesítjük.
2.) Az apróra vágott vöröshagymát olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a sóskát és saját levében puhára pároljuk. Turmixgépben pépesítjük. Csontlével felengedve összeforraljuk, majd tejfölös habarással besűrítjük. Sóval, cukorral ízesítjük és még egyszer felforraljuk. Halvány rózsaszínűre pirított zsemlekockával tálaljuk.

Energia: 309 kcal fehérje: 8,0 g zsír: 10,5 g szénhidrát 44,0 g