Elkészítése:
A marhahúst befűszerezzük sóval, borssal, rozmaringgal, bedörzsöljük olívaolajjal és pár órát pihentetjük. Kevés zsiradékon pároljuk.
A parajt megsózzuk, vajon megpároljuk, sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük, majd pirított fenyőmaggal megszórjuk.
A polentához feltesszük a levest és a tejszínt, felfőzzük, majd hozzáadjuk a kukoricadarát és a tűzhely szélére húzva lassan készre főzzük.
A narancsos hagyma jamhoz a hagymát finomra vágjuk, cukrot karamellizálunk, majd megpároljuk és a finomra vágott hagymát felengedjük narancslével és lassan sűrűre főzzük.
Tálaláskor a marhahúst felszeleteljük, a polentával és a leveles parajjal tányérra helyezzük.
(3602 kJ, 809 kcal)
Hozzávalók 1 adagra:
marhahús 150 g
olívaolaj 20 g
leveles paraj 100 g
fenyőmag 20 g
vaj 10 g
kukoricaliszt 20 g
alaplé 60 g
tejszín 40 g
lilahagyma 90 g
kristálycukor 15 g
narancslé 60 g
konyhasó
bors
rozmaring
fokhagyma