Elkészítése:

A marhahúst befűszerezzük sóval, borssal, rozmaringgal, bedörzsöljük olívaolajjal és pár órát pihentetjük. Kevés zsiradékon pároljuk.

A parajt megsózzuk, vajon megpároljuk, sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük, majd pirított fenyőmaggal megszórjuk.

A polentához feltesszük a levest és a tejszínt, felfőzzük, majd hozzáadjuk a kukoricadarát és a tűzhely szélére húzva lassan készre főzzük.

A narancsos hagyma jamhoz a hagymát finomra vágjuk, cukrot karamellizálunk, majd megpároljuk és a finomra vágott hagymát felengedjük narancslével és lassan sűrűre főzzük.

Tálaláskor a marhahúst felszeleteljük, a polentával és a leveles parajjal tányérra helyezzük.
(3602 kJ, 809 kcal)

Hozzávalók 1 adagra:

marhahús               150 g

olívaolaj                20 g

leveles paraj          100 g

fenyőmag              20 g

vaj                         10 g

kukoricaliszt         20 g

alaplé                     60 g

tejszín                    40 g

lilahagyma            90 g

kristálycukor         15 g

narancslé               60 g

konyhasó

bors

rozmaring

fokhagyma