Elkészítés
A vajból, lisztből és a tejből habverővel besamelt főzünk. Amikor kész belekeverjük a tojás sárgáját, de ezzel már nem főzzük tovább. Fűszerezzük ízlés szerint, sóval, borssal, szerecsendióval, flekken fűszerkeverékkel. Belekeverjük a spenótot, vagy a brokkolit, és a tojás felvert habját. Tepsiben sütőpapírra tesszük. 170 °C-os sütőben kb. 30 percig sütjük. Amikor kész kivesszük, picit várunk, majd a tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Összetekerjük, tetejére reszelt sajtot szórunk, és kb. 200 °C-on még kb. 5-6 percig sütjük. (Még finomabb, ha kevés füstölt sajt is van benne.) Adható húsok mellé köretként, de főételként salátával is fogyasztható.
Energia: 391 kcal fehérje: 25,6 g zsír: 23,0 g szénhidrát 21,6 g
hozzávalók |
mennyiség |
vaj |
15 g |
teljes őrlésű liszt |
20 g |
tej, 1,5%-os |
50 g |
spenót vagy párolt brokkoli |
100 g |
reszelt sajt |
20 g |
tojás |
2 db |