Elkészítés
Sóval, zúzott fokhagyma felével ízesített, adagonként 1,25 dl vízben a kukoricadarát állandó kevergetés mellett puhára főzzük. Közben őrölt borssal megszórjuk. A parajt alaposan megmossuk és csíkokra vágjuk. A vöröshagymát, a maradék zúzott fokhagymát olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a parajt és lefedve, közepes lángon 3-4 percig pároljuk. Sóval ízesítjük. A levet leöntjük róla. Egy cserépedényt kiolajozunk (lehet jénai edény is), megszórjuk szezámmaggal és a sűrű kukoricadarát (puliszkát) egy vizes evőkanállal beleszaggatjuk. A joghurtban elkeverjük a tojást és szerecsendióval ízesítjük. A parajhoz keverjük, majd az egészet egyenletesen a kukoricadarára öntjük. A tetejét napraforgómaggal meghintjük. Forró sütőben 20-25 percig sütjük. Fejes salátával vagy paradicsomsalátával tálalhatjuk.
Energia: 440 kcal fehérje: 16,2 g zsír: 14,8 g szénhidrát 57,9 g
hozzávalók |
mennyiség |
kukorica dara |
70 g |
paraj |
100 g |
vöröshagyma |
25 g |
fokhagyma |
4 g |
olaj |
3 g |
tojás |
½ db |
joghurt |
50 g |
szezámmag |
5 g |
napraforgómag |
5 g |