Elkészítés
A kínai kel külső leveleit eltávolítjuk és vékony csíkokra vágjuk. A retket jól megmossuk és hámozás nélkül méretétől függően fél vagy negyed karikákra vágjuk. A zöldhagymát felkarikázzuk. A tojást keményre főzzük, lehűtjük és karikákra szeleteljük. Tojássárgájából és olajból majonézt készítünk. Ízesítjük sóval, mustárral, porcukorral, citromlével és fehérborssal. Hozzáadjuk a simára kevert tejfölt. A zöldségeket összekeverjük a tartárral. Lehűtve tálaljuk.
Energia: 497 kcal fehérje: 8,8 g zsír: 43,2 g szénhidrát 6,2 g
hozzávalók |
mennyiség |
kínai kel |
100 g |
retek |
30 g |
zöldhagyma |
20 g |
főtt tojás |
½ db |
tojássárgája |
1 db |
olaj |
30 g |
tejföl |
50 g |