Elkészítés

A kínai kel külső leveleit eltávolítjuk és vékony csíkokra vágjuk. A retket jól megmossuk és hámozás nélkül méretétől függően fél vagy negyed karikákra vágjuk. A zöldhagymát felkarikázzuk. A tojást keményre főzzük, lehűtjük és karikákra szeleteljük. Tojássárgájából és olajból majonézt készítünk. Ízesítjük sóval, mustárral, porcukorral, citromlével és fehérborssal. Hozzáadjuk a simára kevert tejfölt. A zöldségeket összekeverjük a tartárral. Lehűtve tálaljuk.  

Energia: 497 kcal fehérje: 8,8 g zsír: 43,2 g szénhidrát 6,2 g

hozzávalók

mennyiség

kínai kel

100 g

retek

30 g

zöldhagyma

20 g

főtt tojás

½ db

tojássárgája

1 db

olaj

30 g

tejföl

50 g