Elkészítése
A csirkemelleket kicsontozzuk, lebőrözzük, és a húst ujjnyi csíkokra vágjuk. A tejszínt és a ketchupot összekeverjük, megsózzuk, borsozzuk és a húst benne legalább egy napig hűtőszekrényben érleljük. Ezután a húst lecseppegtetjük, és a margarinban hirtelen átsütjük. A liszttel megszórjuk, és a páclével felengedjük. A megtisztított, kimagozott őszibarackot kis kockákra vágjuk, és a húshoz adjuk, rázogatva addig hagyjuk a tűzön, amíg a hús teljesen megpuhul, a leve besűrűsödik.
Energia: 351 kcal fehérje: 22,0 g zsír: 18,0 g szénhidrát 22,0 g
hozzávalók |
mennyiség |
csirkemell |
120 g |
őszibarack |
50 g |
tejszín |
25 g |
margarin |
7 g |
liszt |
2 g |
ketchup |
fél evőkanál |