Elkészítés

A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és karikára vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük és kevés margarinon megfuttatjuk. Sóval, petrezselyemzölddel, kevés borssal ízesítjük és puhára pároljuk. Egy tűzálló edényt margarinnal kikenünk beletesszük a karikára vágott burgonya felét és enyhén megsózzuk. Rárétegezzük a gombát, majd a maradék burgonyával befedjük. A tejfölt összekeverjük a tojással és enyhén megsózzuk. Ráöntjük a burgonya tetejére és előmelegített sütőben pirosra sütjük.  

Energia: 480 kcal fehérje: 11,0 g zsír: 27,5 g szénhidrát 43,7 g

hozzávalók

mennyiség

burgonya

200 g

gomba

50 g

margarin

20 g

tejföl

50 g

tojás

¼ db