Elkészítés
A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és karikára vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük és kevés margarinon megfuttatjuk. Sóval, petrezselyemzölddel, kevés borssal ízesítjük és puhára pároljuk. Egy tűzálló edényt margarinnal kikenünk beletesszük a karikára vágott burgonya felét és enyhén megsózzuk. Rárétegezzük a gombát, majd a maradék burgonyával befedjük. A tejfölt összekeverjük a tojással és enyhén megsózzuk. Ráöntjük a burgonya tetejére és előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Energia: 480 kcal fehérje: 11,0 g zsír: 27,5 g szénhidrát 43,7 g
hozzávalók |
mennyiség |
burgonya |
200 g |
gomba |
50 g |
margarin |
20 g |
tejföl |
50 g |
tojás |
¼ db |