A zabpelyhet kevés vízbe áztatjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk és az olajon átfuttatjuk. A beáztatott gabonát kinyomkodjuk és hozzátesszük a hagymához. Sóval, zúzott fokhagymával, fűszerpaprikával és kevés borssal ízesítjük. Összepirítjuk, hozzáadjuk a lecsót, majd kevés víz hozzáadásával fedő alatt puhára pároljuk. A mirelit vagy rózsáira szedett friss, megtisztított, megmosott karfiolt sós vízben előfőzzük. A hántolt árpát háromszoros mennyiségű, enyhén sós vízben, fedő alatt, lassú tűzön puhára főzzük. Egy jénai edényt kiolajozunk. Az aljára terítjük a karfiol felét, rásimítjuk az árpával elkevert zabpelyhet, arra a karfiol másik felét. a kefirt a tejföllel összekeverjük és a karfiol tetejét meglocsoljuk vele. Előmelegített sütőben megsütjük.  

Energia: 443 kcal fehérje: 20,0 g zsír: 19,0 g szénhidrát 57,3 g

hozzávalók

mennyiség

zabpehely

50 g

karfiol

250 g

olaj

3+10 g

tejföl

20 g

kefir

20 g

vöröshagyma

10 g

lecsó

10 g

hántolt árpa

20 g

bors

fűszerpaprika

fokhagyma