A zabpelyhet kevés vízbe áztatjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk és az olajon átfuttatjuk. A beáztatott gabonát kinyomkodjuk és hozzátesszük a hagymához. Sóval, zúzott fokhagymával, fűszerpaprikával és kevés borssal ízesítjük. Összepirítjuk, hozzáadjuk a lecsót, majd kevés víz hozzáadásával fedő alatt puhára pároljuk. A mirelit vagy rózsáira szedett friss, megtisztított, megmosott karfiolt sós vízben előfőzzük. A hántolt árpát háromszoros mennyiségű, enyhén sós vízben, fedő alatt, lassú tűzön puhára főzzük. Egy jénai edényt kiolajozunk. Az aljára terítjük a karfiol felét, rásimítjuk az árpával elkevert zabpelyhet, arra a karfiol másik felét. a kefirt a tejföllel összekeverjük és a karfiol tetejét meglocsoljuk vele. Előmelegített sütőben megsütjük.
Energia: 443 kcal fehérje: 20,0 g zsír: 19,0 g szénhidrát 57,3 g
hozzávalók |
mennyiség |
zabpehely |
50 g |
karfiol |
250 g |
olaj |
3+10 g |
tejföl |
20 g |
kefir |
20 g |
vöröshagyma |
10 g |
lecsó |
10 g |
hántolt árpa |
20 g |
só |
|
bors |
|
fűszerpaprika |
|
fokhagyma |