Hozzávalók (1 fő részére):

Cérnametélt                40 g

Túró                            50 g

Mazsola                      10 g

Tojás                           ¼ db

Cukor                         40 g

Tejföl (12%)               50 g

Alma                           50 g

Réteslap                      ½ db

Margarin                     3 g

Vaníliás cukor            10 g

Citromhéj, só.

 

Elkészítés:

A finommetéltet enyhén sós vízben kifőzzük. A túrót szitán áttörjük és elkeverjük az energiaszegény tejföllel, a tojássárgájával, a cukorral és a vaníliás cukorral. Beletesszük a mazsolát. Ízesítjük reszelt citromhéjjal. Ebbe a masszába keverjük bele a kifőzött, leszűrt, alaposan lecsurgatott és kihűtött finommetéltet. Hozzákeverjük az apró kockára vágott vagy lereszelt almát, valamint óvatosan, hogy ne törjön össze a kemény habbá vert tojásfehérjét. Egy tepsit vékonyan megolajozunk, és dupla réteslappal kibéleljük. A tölteléket egyenletesen elsimítjuk rajta. A tetejére ismét réteslapot teszünk, és kevés olajjal megkenjük. Előmelegített sütőben jól átsütjük úgy, hogy a massza közepe ne maradjon nyers és a teteje szép piros, ropogósra süljön. Ha megsült, a sütőből kivéve kicsit állni hagyjuk, hogy megszikkadjon, és szebben tudjuk szeletelni. Kockára vágjuk, előmelegített tálra tesszük és porcukorral meghintve tálaljuk.

 

Energia: 632 kcal        Fehérje: 18,1 g            Zsír: 14,7 g     Szénhidrát: 104,5 g