Hozzávalók (1 fő részére):
Cérnametélt 40 g
Túró 50 g
Mazsola 10 g
Tojás ¼ db
Cukor 40 g
Tejföl (12%) 50 g
Alma 50 g
Réteslap ½ db
Margarin 3 g
Vaníliás cukor 10 g
Citromhéj, só.
Elkészítés:
A finommetéltet enyhén sós vízben kifőzzük. A túrót szitán áttörjük és elkeverjük az energiaszegény tejföllel, a tojássárgájával, a cukorral és a vaníliás cukorral. Beletesszük a mazsolát. Ízesítjük reszelt citromhéjjal. Ebbe a masszába keverjük bele a kifőzött, leszűrt, alaposan lecsurgatott és kihűtött finommetéltet. Hozzákeverjük az apró kockára vágott vagy lereszelt almát, valamint óvatosan, hogy ne törjön össze a kemény habbá vert tojásfehérjét. Egy tepsit vékonyan megolajozunk, és dupla réteslappal kibéleljük. A tölteléket egyenletesen elsimítjuk rajta. A tetejére ismét réteslapot teszünk, és kevés olajjal megkenjük. Előmelegített sütőben jól átsütjük úgy, hogy a massza közepe ne maradjon nyers és a teteje szép piros, ropogósra süljön. Ha megsült, a sütőből kivéve kicsit állni hagyjuk, hogy megszikkadjon, és szebben tudjuk szeletelni. Kockára vágjuk, előmelegített tálra tesszük és porcukorral meghintve tálaljuk.
Energia: 632 kcal Fehérje: 18,1 g Zsír: 14,7 g Szénhidrát: 104,5 g