Hozzávalók (1 fő részére):
Burgonya 200 g
Cukkíni 150 g
Margarin 3 g
Paradicsom 20 g
Zöldpaprika 40 g
Kefir 50 g
Trappista sajt 20 g
Fokhagyma, só.
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük. Ha megpuhult megtisztítjuk, és karikára vágjuk. A cukkínit megmossuk, megtisztítjuk és felkarikázzuk. A hagymát tisztítás után vékony csíkokra vágjuk, a paradicsomot karikára, a zöldpaprikát kicsumázás után csíkokra. Egy tűzálló tálat margarinnal kikenünk. Egymásra rakjuk a burgonyát és a cukkínit. Rétegenként enyhén megsózzuk. Rárakjuk a paradicsomot, a paprikát, a hagymát és megsózzuk. A kefirt összekeverjük a zúzott fokhagymával, kevés sóval és a rakott zöldségeket meglocsoljuk vele. Reszelt sajttal meghintjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
Energia: 384 kcal Fehérje: 15,3 g Zsír: 10,9 g Szénhidrát: 53,4 g