Hozzávalók (1 fő részére):
Burgonya 150 g
Liszt 50 g
Tojás ¼ db
Margarin 3 g
Zsemlemorzsa 5 g
Olaj 15 g
Szerecsendió
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, forrón áttörjük. Hozzátesszük a tojás sárgáját, jól kikeverjük és lehűtjük. Összegyúrjuk a liszttel és a margarinnal. Ízesítjük szerecsendióval. Lisztezett deszkán hengereket formálunk belőle. Lisztbe, tojásfehérjébe és zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban kisütjük és azonnal tálaljuk. Nem feltétlenül kell panírozni, csak morzsába hempergetve is készíthető.
Energia: 524 kcal Fehérje: 11,6 g Zsír: 19,5 g Szénhidrát: 71,8 g Na: 67 mg