Hozzávalók (1 fő részére):
Sóska (mirelit) 80 g
Olaj 8 g
Liszt 10 g
Tejföl 30 g
Cukor 10 g
Elkészítés:
A megmosott sóskát összevagdaljuk. Felmelegített olajon kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk. Ha mirelitből készítjük, akkor nem kell hozzá víz. Ha puha, meghintjük liszttel, és kevés vízzel felöntve összeforraljuk. Turmixgépben pépesítjük. Visszatesszük a lábasba. A még szükséges vízmennyiséggel felöntve összeforraljuk. Tejföllel dúsítjuk, mellyel ismét összeforraljuk. Cukorral utóízesítjük.
Úgy is készíthetjük, hogy puhára párolás után nem hintjük meg, hanem pépesítjük. Vízzel felöntve összeforraljuk, és a liszttel simára kevert tejföllel behabarjuk. Cukorral ízesítjük, és jól kiforraljuk.
Energia:203 kcal Fehérje: 3,5 g Zsír: 11,9 g Szénhidrát: 19,1 g Na: 10 mg