Hozzávalók (1 fő részére):
Fejeskáposzta 200 g
Paradicsomlé 100 g
Olaj 5 g
Liszt 10 g
Vöröshagyma 5 g
Köménymag, zellerlevél, fűszerpaprika.
Elkészítés:
A káposztát megtisztítjuk, és metéltre vágjuk. Hideg vízben feltesszük főni. Ízesítjük egészben hagyott vöröshagymával és köménymaggal. Közben világos rántást készítünk. A tűzről levéve elkeverjük benne a fűszerpaprikát. A házilag, só nélkül eltett paradicsomlével felöntjük. Hozzáadjuk a zellerlevelet és összeforraljuk. A káposztát leszűrjük és hozzáadjuk a paradicsomos mártáshoz. Szükség esetén főzőlével hígítjuk. Összeforraljuk. Cukorral ízesítjük. A káposztát csak minimális vízmennyiséggel főzzük, hogy ne kerüljön sok kiöntésre. A káposzta ne legyen kemény, de ne is főzzük túl.
Készíthetjük úgy is, hogy a megtisztított és metéltre vágott káposztát egészben hagyott vöröshagymával kevés vízben feltesszük főni. Ha majdnem puha, felöntjük paradicsomlével és jól kiforraljuk. Közben elkészítjük a rántást. Hideg vízzel feleresztjük és a káposztához öntve ismét felforraljuk. Cukorral ízesítjük.
Energia: 164 kcal Fehérje: 5,2 g Zsír: 5,5 g Szénhidrát: 22,1 g Na: 51 mg