Hozzávalók (1 fő részére):
Sertéshús 70 g
Gomba 20 g
Vöröahagyma 10 g
Olaj 8 g
Liszt 5 g
Tejföl 20 g
Fokhagyma, fűszerpaprika, petrezselyemzöld, bors.
Elkészítés:
A húst megmossuk és felszeleteljük. Széleit bevagdossuk, és enyhén kiverjük. Borssal ízesítjük. Lisztben megforgatjuk és felmelegített olajon mindkét oldalát pirosra sütjük. A visszamaradt zsiradékon átfuttatjuk a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát és átpirítjuk. Ízesítjük borssal, zúzott fokhagymával és apróra vágott petrezselyemzölddel. Kevés vízzel felengedve felforraljuk. Beletesszük az elősütött hússzeleteket, és puhára pároljuk. Simára kevert tejföllel dúsítjuk. Összeforraljuk és finomra vágott petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.
Energia: 247 kcal Fehérje: 17,3 g Zsír: 16,2 g Szénhidrát: 6,4 g Na: 67 g