Hozzávalók (1 fő részére):

Zöldborsó                               100 g

Margarin                                 5 g

Liszt                                       7 g

Sárgarépa                               10 g

Petrezselyem gyökér              10 g

Tej                                          20 g

Tejföl                                      20 g

Cukor                                     2 g

Petrezselyemzöld, citromhéj, lestyán.

 

Elkészítés:

A zöldborsót az apróra vágott sárgarépával és zöldséggel együtt átfuttatjuk a felmelegített olajon. Meghintjük a finomra vágott petrezselyemzöld felével és egy kevés reszelt citromhéjjal. Kevés vizet aláöntve fedő alatt pároljuk. Ha félig megpuhult, a levet elpárologtatjuk, liszttel meghintjük és összepirítjuk. Fele mennyiségű vízzel (1,5 dl) felengedjük és összeforraljuk. Szőrszitán áttörjük, vagy turmixgéppel pépesítjük. Hozzáadjuk a tejet és a maradék vízmennyiséget. Cukorral vagy pirított cukorral ízesítjük. Tejföllel dúsítva összeforraljuk. A maradék petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.

 

Energia: 207 kcal        Fehérje: 9,5 g              Zsír: 7,2 g       Szénhidrát: 24,6 g      Na: 56 mg