Hozzávalók (1 fő részére):
Zöldborsó 100 g
Margarin 5 g
Liszt 7 g
Sárgarépa 10 g
Petrezselyem gyökér 10 g
Tej 20 g
Tejföl 20 g
Cukor 2 g
Petrezselyemzöld, citromhéj, lestyán.
Elkészítés:
A zöldborsót az apróra vágott sárgarépával és zöldséggel együtt átfuttatjuk a felmelegített olajon. Meghintjük a finomra vágott petrezselyemzöld felével és egy kevés reszelt citromhéjjal. Kevés vizet aláöntve fedő alatt pároljuk. Ha félig megpuhult, a levet elpárologtatjuk, liszttel meghintjük és összepirítjuk. Fele mennyiségű vízzel (1,5 dl) felengedjük és összeforraljuk. Szőrszitán áttörjük, vagy turmixgéppel pépesítjük. Hozzáadjuk a tejet és a maradék vízmennyiséget. Cukorral vagy pirított cukorral ízesítjük. Tejföllel dúsítva összeforraljuk. A maradék petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.
Energia: 207 kcal Fehérje: 9,5 g Zsír: 7,2 g Szénhidrát: 24,6 g Na: 56 mg