Hozzávalók (1 fő részére):

Túró                100 g

Zabpehely       10 g

Tojás               ½ db

Cukor              5 g

Tejföl              20 g

Búzacsíra        15 g

Porcukor         15 g

Dió                  15 g

Só                  

 

Elkészítés:

A túrót áttörjük. Összedolgozzuk a zabpehellyel és az egész tojással. Kevés cukorral és csipetnyi sóval ízesítjük. 10-15 percig pihentetjük, majd vizes kézzel gombócokat formázunk belőle. Forrásban lévő enyhén sós vízben kifőzzük, majd  leszűrjük. Búzacsírába kevert dióba forgatjuk. Langyos tejföllel meglocsoljuk és porcukorral meghintve tálaljuk.

 

Energia:409 kcal         Fehérje: 25,0 g            Zsír: 15,1 g     Szénhidrát: 40,1 g