Hozzávalók (1 fő részére):

Csont                          80 g

Sertéshús                    70 g

Karalábé                     150 g

Olaj                             7 g

Graham liszt               8 g

Tejszín                        20 g

Tej                              20+20 g

Tojás                           1/5 db

Graham zsemle           ¼ db

Petrezselyemzöld, só, bors.

 

Elkészítés:

A megszokott módon csontlevet főzünk. A fiatal, zsenge karalábét megtisztítjuk, megmossuk és karalábévájóval a közepébe üreget készítünk. A ledarált húst elkeverjük a tejben áztatott, jól kinyomkodott graham zsemlével és a tojással. Sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük. Az így kapott töltelékkel a karalábékat megtöltjük. Egy lábasba tesszük. Mellérakjuk a kivájt karalábédarabokat és a karalábé metéltre vágott zsenge leveleit is. Felöntjük kevés csontlével vagy vízzel, de ebben az esetben egy kis húsleves kockával ízesítjük. Enyhén megsózzuk és fedő alatt puhára főzzük. A megtöltött karalábékat kiszedjük, hogy ne törjenek össze. A visszamaradt karalábédarabokat graham lisztből készült, petrezselymes rántással sűrítjük. Hozzákeverjük a tejes tejszínt, visszahelyezzük bele a megtöltött karalábékat és fedő alatt összeforraljuk. Apróra vágott petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.

 

Energia: 373 kcal        Fehérje: 23,2 g            Zsír: 17,8 g     Szénhidrát: 21,5 g