Hozzávalók (1 fő részére):
Csont 80 g
Sertéshús 70 g
Karalábé 150 g
Olaj 7 g
Graham liszt 8 g
Tejszín 20 g
Tej 20+20 g
Tojás 1/5 db
Graham zsemle ¼ db
Petrezselyemzöld, só, bors.
Elkészítés:
A megszokott módon csontlevet főzünk. A fiatal, zsenge karalábét megtisztítjuk, megmossuk és karalábévájóval a közepébe üreget készítünk. A ledarált húst elkeverjük a tejben áztatott, jól kinyomkodott graham zsemlével és a tojással. Sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük. Az így kapott töltelékkel a karalábékat megtöltjük. Egy lábasba tesszük. Mellérakjuk a kivájt karalábédarabokat és a karalábé metéltre vágott zsenge leveleit is. Felöntjük kevés csontlével vagy vízzel, de ebben az esetben egy kis húsleves kockával ízesítjük. Enyhén megsózzuk és fedő alatt puhára főzzük. A megtöltött karalábékat kiszedjük, hogy ne törjenek össze. A visszamaradt karalábédarabokat graham lisztből készült, petrezselymes rántással sűrítjük. Hozzákeverjük a tejes tejszínt, visszahelyezzük bele a megtöltött karalábékat és fedő alatt összeforraljuk. Apróra vágott petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.
Energia: 373 kcal Fehérje: 23,2 g Zsír: 17,8 g Szénhidrát: 21,5 g