Hozzávalók (1 fő részére):
Marhalapocka 60 g
Zöldbab 80 g
Olaj 7 g
Graham liszt 7 g
Tejföl 20 g
Vöröshagyma 15 g
Burgonya 50 g
Só, fokhagyma, ecet, fűszerpaprika, fehérbors, babérlevél, köménymag.
Elkészítés:
A finomra vágott vöröshagymát olajon átfuttatjuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a kockára vágott húst és a fűszerpaprikát. Megsózzuk, borssal, babérlevéllel, köménymaggal és zúzott fokhagymával ízesítjük. Kevés vizet aláöntve félig puhára pároljuk. Közben külön-külön kevés sós vízben megfőzzük a kockára vágott burgonyát és a 2 cm-es darabokra vágott zöldbabot. Levével együtt a húshoz öntjük, hogy a lé sűrűsége a gulyáséhoz hasonló legyen. A tejfölt a liszttel simára keverjük, és a levest besűrítjük. Jól kiforraljuk.
Energia: 293 kcal Fehérje: 17,6 g Zsír: 13,9 g Szénhidrát: 22,7 g