Hozzávalók (1 fő részére):

Marhalapocka             60 g

Zöldbab                      80 g

Olaj                             7 g

Graham liszt               7 g

Tejföl                          20 g

Vöröshagyma             15 g

Burgonya                    50 g

Só, fokhagyma, ecet, fűszerpaprika, fehérbors, babérlevél, köménymag.

 

Elkészítés:

A finomra vágott vöröshagymát olajon átfuttatjuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a kockára vágott húst és a fűszerpaprikát. Megsózzuk, borssal, babérlevéllel, köménymaggal és zúzott fokhagymával ízesítjük. Kevés vizet aláöntve félig puhára pároljuk. Közben külön-külön kevés sós vízben megfőzzük a kockára vágott burgonyát és a 2 cm-es darabokra vágott zöldbabot. Levével együtt a húshoz öntjük, hogy a lé sűrűsége a gulyáséhoz hasonló legyen. A tejfölt a liszttel simára keverjük, és a levest besűrítjük. Jól kiforraljuk.

 

Energia: 293 kcal        Fehérje: 17,6 g            Zsír: 13,9 g     Szénhidrát: 22,7 g